Регион

Пожар на 2 км от границата изпепели 15 декара гори

Пожар, илюстрацияГорски пожар в Ивайловградско изпепели 15 декара широколистни дървета, съобщи за Haskovo.info началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и спасяване“ Николай Вълчев.

Огънят пламнал малко преди обяд на около 2 километра от границата с Гърция и в ранния следобед се разпространил на голяма площ. В гасенето са се включили десетки огнеборци, горски и местни хора. Към момента пожарът е локализиран, но заради силния вятър е възможно отново да се разрасне. Проблемът е, че местността е пресечена и единственият вариант за гасене е на ръка, уточни Вълчев.

До сега огнеборците в Хасковска област са гасили 8 пожара днес. 3 екипа са изпратени в село Вълче поле, където е избухнал пожар в стопанския двор. В Горски извор горят стърнища.

Вчера хасковските огнеборци са спасили 60 животни в стопанска постройка край пътя за Минерални бани. Изгоряла е сграда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ирена Бонева
Ирена Бонева
10.08.2011 16:40 16:40

Браво на огнеборците, местните хора, горските и общината в Ивайловградско. Тези хора заслужават много повече от похвали. Заради пресечените местности в община Ивайловград огнеборците и гасаческите групи гасят огъня на ръка! дай боже дъжд, за да си отдъхнат тези добри хора!

ицо
ицо
11.08.2011 10:14 10:14

Ето господ послуша молитвите ни за дъж и помогна на тези добри хора да си отдъхнат.А какво трябва да се направи с тия изроди подпалвачите.Аз предлагам да ги оствим в средата на една ожъната нива да ги вържем за един кол и да запалим нивата за да си получат заслуженото.

Back to top button