Хасково

Хасково се побратимява с Люлебургаз

Общинският съвет ще разгледа предложение на кмета Станислав Дечев за одобряване на протокол за сътрудничество и побратимяване между Община Хасково и турската Община Люлебургаз.

Докладната ще бъде разгледана на сесията на 25 ноември. В нея се посочва, че между двете общини има активна кореспонденция, контакти и размяна на официални делегации. Посочва се още, че партньорството между двете общини би разкрило нови възможности и сфери на сътрудничество.

Сред тях са осъществяване на съвместни проекти по европейски програми в областите на културата, образованието, околната среда, климатичните промени, туризъм, социални услуги, възобновяема енергия и местно икономическо развитие.

Люлебургаз е разположен на 60 километра югоизточно от Одрин по пътя за Истанбул. Градът е транспортен и търговски център на предимно селскостопански район, в който се отглежда цвекло, зърно и слънчоглед. Населението му е 148 000 жители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Златка Минчева
Златка Минчева
20.11.2022 15:23 15:23

Къде са пейките на Хасково?

Back to top button