Хасково

7 пътни отсечки за 272 милиона се ремонтират в Хасковско

Пресконференция за пътищата в Хасковско7 пътни проекта се изпълняват в Хасковска област. По тях ще бъдат усвоени общо 272 милиона лева, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Утре започва рехабилитацията на два от участъците. Това са пътят Хасково – Минерални бани и отсечката от Ивайловград до Славеево. Проектът за трасетата с обща дължина около 17 километра е на стойност близо 7 милиона лева, 6 милиона от които са съфинансиране от Европейския фонд за Регионално развитие.

Пресконференция за пътищата в Хасковско

Ирена Узунова и Живко Боговски

По време на строителните работи движението по междуградските участъци няма да бъде спирано, обещаха от фирмата- изпълнител. Пренасочване на трафика ще има само в градската част от отсечката в Ивайловград.

До 10 септември ще стартира и чаканият от десетилетия ремонт на пътя Симеоновград – Гълъбово. Вече е издадено разрешителното за строителните работи. Ако община Симеоновград не намери пари за водоснабдителната и канализационна мрежа по ул. „Съединение“ в града до май догодина, Агенция „Пътна инфраструктура“ все пак ще ремонтира и участъка в градската част, каза шефът на областното пътно управление в Хасково Живко Боговски.

Вече са готови и участъците от Околовръстното шосе на Димитровград и пътя от разклона за с. Малки воден до Дъбовец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
живкоо
живкоо
11.08.2011 17:02 17:02

Как не ви е срам да се покажете ви е от пътното. Погледнете си пътищата в окръга и отговорете има ли по-занемарени от тях в България. Какво се хвалите с тези милиони? Да не би от вас да зависеше нещо, че се пъчите сега? Признайте си как прехвърляте пари за ремонт на общински пътища и обекти към АБ-АД Хасково. Защо си мислите че хората от Хасково не знаят как асфалтирахте пътя за Въгларово до къщата на Искендер и как кмета Иванов подписа документите. Областната е време да се разрови, а не да се строява до тези държавни хранилки.

Хасковлия
Хасковлия
11.08.2011 19:21 19:21

Аз подозирам, че кмета на Хасково Георги Иванов е неразкрития и до днес т.нар. „втори стрелец“ при убийството на Кенеди! Прок*рорът Мидов да се самосезира!

Анонимен
Анонимен
12.08.2011 9:23 9:23

Живкоо , май не си излизал от Хасково и май не си ходил към северна българия.Разходи се малко и тогава ще говорим за най-занемарените пътища в БГ.Мисля, че в Хасковско са едни от най-поддържаните.

az..........??????????
az..........??????????
12.08.2011 10:43 10:43

май наистина не си излизал навън,недеи да пишеш глупости повече….иди до Русе и тогава ще те питам к`во ще кажеш

Някой си
Някой си
12.08.2011 11:19 11:19

Оправено?????? Да бе, да, запълнени са по-големите дупки само ……

Back to top button