Любопитно

Два коледни конкурса с награди в Димитровград

Два коледни конкурса за ученици обявиха в Димитровград.

Единият е за есе и съчинение на тема „Коледа за мен е…“. Той има за цел да популяризира и насърчи развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция, както и да повиши грамотността и правописната култура на учениците, да провокира уменията им за графически правилно и красиво писане, допълват от общината.

Право на участие имат ученици от IV до XII клас с по една творба. Работите се приемат до 17 часа на 12 декември в Детски и младежки център.

Вторият конкурс „Магията на Коледа“ е за украса на коледен кът в училище, детска градина, центрове предоставящи социална услуга за деца и младежи. Той има за цел да поощри естетическото изпълнение на кът с тематична коледна украса, което да създава коледно настроение и да радва ползващите сградата и посетителите през целия период на празниците.

Материалите, които ще бъдат използвани могат да са изработени от децата, учениците, потребителите, учителите, персонала, родителите или закупени. Ще се оценява оригиналността на идеята на тематичния коледен кът. Комисия ще извърши оглед в периода от 12 до 15 декември и ще класира най-добре украсени учебни заведения и центрове за предоставяне на социални услуги за деца и младежи.

Наградите са: за І място 300 лева, за ІІ място 250 лева, за ІІІ място 150 лева, както и поощрителни награди на обща стойност 350 лева. Резултатите ще бъдат обявени до 20 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button