Хасково

Държавата прехвърли имот на общината за улица към Ритейл парка

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Хасково поземлен имот на улица „Дунав“ 19 – А.

Това стана с решение на Министерски съвет, в което е записано, че безвъзмездното прехвърляне на имота в собственост на община Хасково е за приложение на улична регулация, при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

Имотът се намира зад строящия се Ритейл парк. От общината уточниха, че там ще бъде изградена улица, която да обслужва търговските обекти.

Министерският съвет прие още решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Става въпрос за осем поземлени имота, намиращи се в областите Варна и Хасково. За тях е отпаднала необходимостта, свързана с отбраната и сигурността на страната, поради което тези земеделски земи се включват в Държавния поземлен фонд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button