Хасково

324 ученици от Хасковска област заминаха за чужбина

324 деца от Хасковска област са заминали с родителите си в чужбина, сочи последната справка на РУО – Хасково, изнесена на среща в областната администрация за обхващане на деца и ученици в образователната система.

От септември до ноември са сформирани 42 екипа с 468 членове в 11-те общини на областта. Те са извършили 421 обхода за деца на възраст между 5 и 7 клас, а тези за деца до 16 г. са 724.

СрещаВ резултат на това записаните малчугани в детски градини са 90, а в училища – 92. Реинтегрираните деца и ученици в образователни институции са 25, допълват от областната администрация.

Инициативата е насочена към деца, които не са обхванати в образователната система, за които има риск за отпадане от училище и детска градина или са напуснали образователната система преждевременно.

В периода от юли до август е установено, че 286 ученици след 7 клас от областта не са били записани след първо, второ класиране и трето класиране. Директорите на училищата и педагогическите специалисти от екипите са установили причините, след което 259 ученици са записани и продължават обучението си в 8 клас. От извършените проверки станало ясно, че 27 ученици са заминали за чужбина и поради тази причина не са участвали в етапите на класиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учителка
Учителка
23.11.2022 19:58 19:58

Павлитова: Ко?

Учител
Учител
23.11.2022 22:13 22:13

Вярва ли си на отчета г-жа Павлитова! Празни приказки и отчитане на дейност 😓

Back to top button