Регион

Атанас Капралов в журито на Летните културни празници Копривщица 2011

Атанас Капралов

Атанас Капралов

Димитровградският поет Атанас Капралов, носител на Националната литературна награда „Д. Дебелянов“ за 2008 г, ще бъде част от журито на традиционните летните културни празници в Копривщица, които бяха открити днес.

Организатори са общината и Дирекцията на музеите в града. В къщата-музей на Димчо Дебелянов Капралов ще представи книгата „Те можеха да бъдат нобелисти“ на литературния критик Йордан Каменов.

Есетата припомнят литературната и житейската съдба на 16 български писатели – от Ботев до Радичков, които са имали таланта и потенциала да получат Нобелова награда. Капралов ще участва и в рецитал на досегашните лауреати и други поети и бардове. По статут той е член на журито, което ще определи тазгодишния носител на Националната литературна награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button