Хасково

Приеха още 842 000 лв. за 3 обекта и споразумение за околовръстни пътища на Хасково – ВИДЕО

Общинският съвет прие да се отпуснат допълнително 842 200 лв. за завършването на три обекта в Хасково. Това стана с актуализация на бюджета и корекция на капиталовите разходи.

С общо 842 200 лв. отпуснати през лятото от държавата ще се дофинансира санирането на областната администрация, изграждането на парка зад ДНА и спортния комплекс със закрит плувен басейн.

Решението за корекциите е взето след анализ на инвестиционните обекти и с цел осигуряване на ресурс за разплащане на предстоящите разходи в резултат на индексация на договори, се посочва в докладната.

Средствата за санирането на сградата на областната администрация ще се увеличат с 480 000 лв, с което общо планираните разходи за годината ще бъдат 1 928 544 лв. Допълнителните средства ще бъдат като съфинансиране на обекта. Досега парите бяха единствено от ЕС и Националния фонд в съотношение 85:15, допълват от общината.

Допълнително 200 000 лв. се осигуряват за парка зад ДНА. Така общата стойност на обекта ще достигне 4 565 439 лв.

Със 162 200 лв. се увеличават и парите за изграждането на спортния комплекс със закрит плувен басейн. По този начин общо осигурените средства за реализация до края на годината достигат 1 735 400 лв.

Съветниците одобриха и сключването на споразумение за сътрудничество между общината и Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на югоизточен и югозападен обход на Хасково. Споразумението ще уреди подготовката на инвестиционния проект във фаза „идеен проект“, който да послужи за кандидатстване за финансиране.

В момента огромна част от трафика на товарни автомобили реално преминава през града, което освен до затруднения за останалите шофьори води и до замърсяване на въздуха. За да се затвори околовръстният пръстен на града е необходимо да се изнесе движението от пътя Хасково – Кърджали от участъка, съвпадащ с булевард „Освобождение“ извън града и да се свърже с югозападна дъга към пътя Хасково – Минерални бани, се казва в докладната.

Сега трафикът към Минерални бани преминава през булевардите „Раковски“, „Съединение“, „България“, улиците „Руен“, „Банска“, булевард „Никола Радев“ и улица „Хасковска“ в квартал „Болярово“. Целият трафик в посока Минерални бани и обратно в трите направления Кърджали, Свиленград и Димитровград преминава през центъра на Хасково, се посочва в докладната на кмета Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кейт
Кейт
25.11.2022 19:10 19:10

Да отпуснат средства и да се поправи канализацията за питейна вода в гр.Харманли.Всяка срдмица стоим без вода и водата е мръсна.Да не прибират само таксите а дс помислят за хората ….обирджии.

Back to top button