Хасково

109 хасковски военнослужещи на мисия в Босна

Мисия Алтея109 военнослужещи от хасковското поделение получиха днес сертификат за участие в мироопазващата мисия на ЕС „Алтея“ в Босна и Херцеговина. 

Те ще изпълняват задачи по охрана и отбрана на база „Бутмир“, контрол на автомобилния транспорт и пешеходния трафик на входовете и изходите на базата и осигуряване на пропускателния режим в сградата на щаба на EUFOR и НАТО. 

Мисия АлтеяНационален командир на контингента е подполковник Димитър Димитров от военно формирование 22 450 – София, а командир на ротата е капитан Никола Тенчев от военно формирование 52 740 – Хасково.

На официалната церемония по изпращането и връчването на сертификат за участие на ротата присъстваха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, както и областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Мисия Алтея„Почти 1/3 от военнослужещите, които са включени в операцията на ЕС „Алтея“ вече са били на мисия, каза в обръщението си към военнослужещите заместник-министърът на отбраната, който бе категоричен, че войската в хасковски регион няма да бъде съкращавана.

За един от заминаващите това ще е четвърта мисия. Това е Симо Симов, който вече е бил един път в Ирак и два пъти в Босна и Херцеговина.

 

Мисия Алтея Мисия Алтея
Мисия Алтея

Симо Симов

Мисия Алтея

Близките на заминаващите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.08.2011 19:50 19:50

Голяма работа сме голямааа.На гол тумбак чифте пищови,каква работа имаме там а????

Simova
Simova
20.08.2011 2:11 2:11

Ами миличък\миличка мога само да ти кажа че лицето му си е много хубава, за разлика може би от твоето… Но пък завистливите хора нямат заслуги да ги снимат и показват по телевизията или пък да пишат за тях по вестниците… 😉

Simova
Simova
20.08.2011 2:08 2:08

Хахаха… Като не знаете какво да напишете, май май взимате да си измисляте. А сега кой халюцинира? Толкова ли добре ме познавате, че да обсъждате кво си отварям и кво не си отварям? Колкото до това кога го пиша НЕ Е ВАША работа! Ако искам мога да го напиша в 6 часа… Някъв проблем?? Май на вас ви се привиждат рамбовци и др. същества, щом сте се сетили да ги споменете в публикации, които нямат нищо общо с това! А, да.. И не съм няква ДРЕБНА лигла, а съм горда българка (за разлика от някой хора, писали по-горе) И имате доста грешна представа за ГЕРОИТЕ в днешно време… Вий кво очаквате Супермен… или пък може би някой от тия екшънфилмите? Земите са събудете вече и стига само сте критикували ами направете нещо за тая държава толко кат не ви харесва…

Анонимен
Анонимен
19.08.2011 14:53 14:53

АМЧИ тоя на снимката няма лице на войн ами на …

Анонимен
Анонимен
19.08.2011 9:59 9:59

Симова ако имаш нещо общо с тоя С.Симов от снимката там пише че отива за четвърти път.Така че недей да спиш и през деня защото повече имаш халюцинации или пък не лягай сама…

СЛУЖЕЩ 30Г.
СЛУЖЕЩ 30Г.
19.08.2011 9:44 9:44

Симова ти като се сабуди беше много изпотена нали,особенно между краката.И ще ти кажа някои си отварят устата защото има за какво а ти си отваряш май и други неща и сигурно и при тебе има защо.А колкото до това за въпросния ти баща като си торкова горда че е агресор напиши му името та да видим кой е какъв?Но ми се струва че си някоя дребна ЛИГЛА на която и се привиждат нощно време рамбовци и др.щуротии че я избива чак на писане.А ако наистина имаш човек там кажи му по бързо да пада от леглото и ще го направят герой,такива са днешните …

Simova
Simova
17.08.2011 3:10 3:10

Тъпи злобари … ей тва сте вие! ;)))))

Simova
Simova
17.08.2011 3:06 3:06

Всички много знаете… Канили са ги … ДА! Всички отиват там по желание … и плаща Европейския съюз! Не ми е ясно защо като не знаете си отваряте шибаните усти? Тва е една мироопазваща мисия … и като гледам колко смели хора има тука, ако всички бяхме такива то тогава на къде отива държавата? Изключително смели сте като стоите пред тия компютри и само плюите ГЕРОИТЕ! Точно заради такива МИШКИ като вас държавата ни е такава! Моят баща в момента е там … и то за 5 път … И аз се ГОРДЕЯ с него, защото той е достатъчно смел и обича държавата, за разлика от някои хора, които само знаят да приказват много!

Анонимен
Анонимен
16.08.2011 23:45 23:45

ami idete i vie de kvo tolkova ste se zagrijili to se vijda 4e ne ste zagrijeni a po skoro zloradstvate

Анонимен
Анонимен
16.08.2011 10:00 10:00

Барабар Петко с …. Някой да ги е канил там? Дано няма ривящи заради непрофесионални действия,че то си стават при нашите хора често.Кой се гръмнал в кракъ,кой паднал от леглото,кой нещо друго и после герои.А колкото до плащането то се знае че плаща народа нека да е КРИЗА.ГЛАВОЧИ.

паскуалино махараджа
паскуалино махараджа
16.08.2011 8:10 8:10

ако отиват по задължение -няма как но ако отиват по желание !!!!!!!!!!!!!!

Трендафилова
Трендафилова
20.08.2011 2:21 2:21

Мога ли да ви попитам вие кои наричате герои? Имате ли си и най-малка представа какво е да отидеш на една такава мисия? С къв акъл един родител ще остави децата си, жена си и остатъка от семейството си за да служи на държавата? И да не е родител, да е обикновен човек. Що му е? Вместо да си седи тука и да си гледа рахата, ше се занимава с мисии и простотии. Вярно ще му платят, но парите няма да заместят липсата на втори родител в семейството, дори и за половин година. Само си представете си кави неща могат да му се случат на тоя човек по време на мисията. Недай си боже да го прострелят. Тва си остава травма за цял живот. Ами ако се случи най-лошото? Кой и как ще каже на роднините му? Как някой ще каже на дете, че баща му е починал, че никога повече няма да го види? А на майката? Как ще реагира една жена, чувайки, че съпруга и е бил убит и че тя сама трябва да изгледа детето? Кой ще я плати тази цена? Колко пари са нужни да се замени един човешки живот? И представа си нямате за какво става въпрос. Гледните точки са много. Ама най-лесно е да си цъкаш във форуми и да плюеш хората, без дори и да имаш бегла представа кой какъв риск поема вършейки нещо. Не знам за вас, но аз лично мисля всеки един военнослужещ за ГЕРОЙ. Плюйте ги, псувайте ги, замервайте ги с домати, ако истате, но те си остават ГЕРОИ!!

Back to top button