Хасково

Италианец чества Голяма Богородица в Хасково

Успение в параклисаИталианецът Пиер Луиджи избра Хасково, за да посрещне празника Успение на Св. Богородица. Той бе сред десетките хасковлии, които се събраха за тържествена литургия в параклиса на монумента „Св. Богородица“.

Посещението на Пиер в Хасково е част от обиколката му на България. До този момент италианецът от град Пиза е посетил Бачковския манастир, Рилския манастир и още няколко религиозни храмове в страната.

„Бил съм в манастири в Португалия, в Германия и в много други страни, но България ми хареса най-много“, сподели пред Haskovo.info Пиер. Според него областният град е един от най-красивите, които е посещавал, а основната причина са парковете.

Успение в параклиса

Пиер Луиджи

Днешният водосвет за здраве бе отслужен от отец Петър от църквата „Св. Димитър“. Сред десетките хасковлии, които бяха решили да посрещнат празника там бяха и Цвета Панайотова и Лиляна Дочева.

„Всяка година отбелязваме деня в църквата „Св. Богородица“ и тук в параклиса“, споделиха двете пенсионерки, които бяха донесли пити за освещаване. След отслужването на литургията, осветените хлябове и пити се раздават.

Личен празник днес е и за Мария Ерфандова, която е домакин в параклиса на монумента.

 

Успение в параклиса

Леля Мария и отец Петър
 

Успение в параклиса

Цвета и Лиляна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button