Хасково

Хасковският административен съд разгледа 19 000 дела за 15 години

Близо 19 000 дела е разгледал Хасковският административен съд от създаването му преди 15 години, отчетоха на работна среща на тема „Административен съд – Хасково и Администрацията, гледаме в една посока – законосъобразност на административните актове“. В нея участваха представители на местни и регионални структури на изпълнителната власт.

12 500 от делата са първоинстанционни, а 6 500 – касационни. Близо 18 500 от тях са свършени. Около 75% са потвърдени от по-горната инстанция, което е над средното за страната.

СъдПрез годините се отчита тенденция към увеличаване на делата. Ако в началото те са били между 400 и 500, то сега са над 900. Има спад при касационните, които са между 350 и 450 годишно.

Председателят на съда Василка Желева каза, че качеството на правораздаването е на много високо ниво през годините.

СъдЦелта на срещата е да се очертаят проблеми, възникващи в хода на взаимодействието между съда и административните органи, имащи отношение към процеса на правораздаване. Участниците дебатираха как да се идентифицират затруднения от организационен и технически характер, срещани в хода на комуникацията между съда и останалите институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ана
Ана
25.11.2022 22:32 22:32

Хахаха

Back to top button