Любопитно

Групата „Тhe Band“ постави началото на концертната си дейност

Хасковската група „Тhe Band“ съществува в настоящия си състав от една година. В редиците й са музиканти с дългогодишен опит, участвали през годините в различни формации.

Вокал на бандата е Христо Ангелов, пиано – Илия Тенев, бас китара – Веселин Боев, китара – Хованес Ованесов, барабани – Александър Костов. Те са хора обичащи рока и доказващи, че музиката е универсален език без време и граници.

Те дебютираха през изминалата седмица в местно заведение, чрез акустичен концерт в намален състав с участието на Христо Ангелов (вокал) и Илия Тенев (пиано). Гост музикант беше Христо Божидаров, популярен в средите на рок гилдията като виртуозен китарист. Той за пореден път показа, че благодарение на неговата дарба китарата може с лекота да „разказва“ истории.

КонцертЕдва ли има почитател на рок музиката, за когото имената на групи като БТР, KANSAS, WHITESNAKE, PETER CETERA да не са емблема на успех и непреходно звучене. В свой акустичен вариант звучаха най-големите хитове на бандите, чиито имена отдавна са останали във времето като рок класици.

Около час и половина беше нужно на представителите на групата The Band да преведат публиката в една разходка във времето с най-големите хитове на рок класиците от 60-те години до наши дни. Феновете се насладиха на „On the other side“ на KANSAS, класиките на WHITESNAKE „Too many tears“, „Here I Go Again“. Хитовете на Пламен Ставрев – „Лятото“ и „Завръщане“. Акустичната версия на песента на Б.Т.Р. – „Ела“, беше едно от лиричните отклонения, които докоснаха най-нежните усещания на душата.

За голямо удоволствие на присъстващите музикантите представиха и две авторски парчета по стихове на Мариана Ангелова. Не остана скрит фактът, съдейки по високата оценка на публиката, че момчетата имат таланта не само да пишат музика, но и способността да показват пълния й потенциал по време на живите си изпълнения.

The Band направиха своята силна заявка на родната сцена и обещаха съвсем скоро концерт в пълен състав.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Жожоба
Жожоба
28.11.2022 15:24 15:24

Това събитие се случи преди поне 4 дни!!! Как може да е новина днес?

Back to top button