Хасково

Два медала за хасковски ученици от национален турнир по информатика

Два бронзови медала спечелиха ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково с преподавател Коля Петрова от Националния есенен турнир по информатика в Шумен.

Мартин Недев от 9б клас спечели медала в младша група, и 4 място с Грамота за отлично представяне на Националния турнир в група В. Димитър Шапатов от 5а клас е медалист в група Е. Никола Манолов от 6 клас е с 6 място и Грамота за отлично представяне в група D.

ПМГВанеса Бачварова от 9б клас участва в Националния турнир, като решава същите задачи, които бяха дадени във втория ден на Международния турнир, в който взеха участие близо 400 участници от 18 държави – Перу, Египет, Саудитска Арабия, Великобритания, Румъния, Молдова, Азербайджан, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Египет, Израел, Куба, Пакистан, Перу, Словения, Сърбия, Украйна и извън класирането – и състезателите на Русия.

IATI турнирът е уникален в световен мащаб, с това, че обединява двете възрастови групи по програмиране – старша и младша. Проведе се в хибриден формат- присъствено и онлайн.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button