Хасково

Бившият тубдиспансер остава с едно отделение, съкращават персонал

Бившият тубдиспансерДвете отделения на бившия тубдиспансер в Болярово от септември се обединяват в едно – пневмофтизиатрично отделение, съобщи управителят д-р Ирина Караманова. 

Така чрез вътрешни структурни реформи специализираната болница прави пореден опит да се справи с кризата и недостатъчното финансиране. 

Възможност за тази промяна дава и фактът, че през последните месеци значително е намалял броят на болните от туберкулоза, а досега едното отделение беше предназначено точно за тези пациенти, уточни д-р Караманова. В момента в болницата се лекуват 5-ма болни от туберкулоза. Средно през последните месеци са по 2-3 срещу 15-20 преди. 

Управителят на лечебното заведение припомни, че преди време бившият тубдиспансер също е бил само с едно отделение. Структурната промяна ще наложи и съкращението на 5 медицински сестри и 3 санитарки. Останалият персонал също е сведен до минимум. Болните обаче не са лишени от нищо, увери д-р Караманова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
запознат
запознат
17.08.2011 12:59 12:59

Абе д-р Караманова не е ли отдавна в пенсиона възраст, че все още я държат на административна длъжност. Разбирам да работи като лекар ,като и се работи много но нека тогава да работи като лекар не като управител! Сигурно и друг не пенсионерможе да управлява.

Иван
Иван
17.08.2011 22:15 22:15

При Комунизма имаше „Дайте път на младежта“ При Капитализма „Прогресират можещите“ без разлика на възраст, националност, раса, етнос, религия, пол и др.

тузлудерски
тузлудерски
17.08.2011 17:34 17:34

момчета няма защо да се дърлите сега е демокрация – не ти харесва дараманова отиваш при калфов не ти харесва калфов отиваш при чираков никай не те задължава–а че караманова работи питайте шефа и защо я държи както и шефа на данъчното димо маринов който е библейска възраст 68 г и още работи

Иван
Иван
17.08.2011 17:00 17:00

Искам да ме лекува възрастен лекар с опит и със завоювано име (нямам нищо против ако ръцете му треперят). Не искам млад надценяващ себе си лекар без опит да експериментира с мен.

Иван
Иван
17.08.2011 16:56 16:56

Не поставяйте всички възрастни под един знаменател. Има 80 годишни на които ръцете им треперят и не могат да помнят, но има и такива които са много жизнени, с пъргав ум, владеещи компютри, в крак с новостите в професията им, и имат огромен опит. Така, че не дискриминирайте възрастните и пенсионерите, защото МНОГО БЪРЗО и вие ще остареете и ще казвате, че можете още. Не всички млади са кадърни, способни, знаещи, такива са много малко, нямат жизнен и професионален опит. За всеки човек трябва да се подхожда индивидуално.

Jana Petrowa
Jana Petrowa
17.08.2011 16:48 16:48

Ако е въпроса в диагнозата доктор Калфов на моята леля също постави диагноза рак, но в Пловдив доказаха не лекувана бронхопневмония и още е жива. Явно тука въпроса е друг. Радостното е, че броят на болните от туберкулоза е намалял. Едно е вярното, трябва да се действа логично.Ясно е кое е правилно.

Ваня
Ваня
17.08.2011 16:09 16:09

Когато постъпя в болница неискам да ме лукува некаква си ми бабичка /пенсионерка /дето и треперят ръцете и не в част с новостите защото вече си месли за пенсия .Дайте тъп на младите специалисти не съкращавайте само мед.сестри

georgiewa
georgiewa
17.08.2011 15:39 15:39

Щом е в пенсионна възраст Караманова редно е отдавна да е пенсионер, от такива като нея няма работа за младите специалисти.
А КОЛКО Е СПЕЦИАЛИСТ САМО ГОСПОД ЗНАЕ ?
за едни е добра за други лоша ,но нека си полу4и заслужения отдих и да се пенсионира.

Препатил
Препатил
17.08.2011 14:05 14:05

Хм,Д-р Караманова….
Някои може и да са доволни,но тя причини много болка на моето семейство.Прие единият от родителите ми с диагноза „рак“,а после се оказа нещо съвсем различно и нищо общо с рака.Добре,че беше Калфов!Ще съм му благодарна винаги!

Гражданин
Гражданин
17.08.2011 14:01 14:01

Г-н/Г-жо запознат, не казвайте нищо повече за д-р Караманова! Един достоен лекар и гражданин ! Един достоен човек, който дълги години управлява поверения и диспансер, вещо, професионално! Един човек – лекар по призвание, лекувала и помагала на хиляди хора! Аз съм сред тях!
Бъдете здрава д-р Караманова! Желая Ви още професионални успехи!
Поздравявам Ви !

kkmaz
kkmaz
18.08.2011 9:23 9:23

Д-р Караманова е отдавнашен пенсионер, но за да остане на поста си се продаде и подкрепи с подписа си и с личното си достолепие отново кандидатурата на Георги Иванов. Обещано й е отново да бъде шеф, но след изборите. Това е наглост. Наглост е и това, че през всичките тези години на управление Караманова ползваше личният си кабинет в болницата КАТО ЧАСТЕН. Ако така се разбира КАПИТАЛИЗМА – вятър го вее. Вярно е, че болницата навремето и много преди Караманова беше едно отделение, но с подкрепата и политиката на Т.Живков-ото управление здравеопазването са подобри значително- хората не си плащаха лекарствата там; не плащаха храна и „хотелска част; не ги изписваха недолекувани. При управлението на Караманова / бивш член на БКП и член на ГК на БКП-Хасково/ всичко това започна да се случва и да се превръща в частна собственост и владение. Между впрочем, може би затова и тя подкрепя Г.Ив., който превърна община Хасково в ПЪРВА ЧАСТНА!!!!

Back to top button