Хасково

Минко Ангелов депозира оставка като Областен заради разследване за корупция

Областният управител Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал оставката си, съобщи от парламентарната трибуна служебният премиер Гълъб Донев в отговор на въпрос на народния представител от БСП Смиляна Нитова за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми.

Донев каза, че тече разследване, което трябва да покаже дали сигналът е основателен. Той беше подаден от Българска легия Антимафия до президенството. В него се твърдеше, че Ангелов получава по 100 000 лева месечно, за да покровителства канал за внос през границата.

Минко Ангелов потвърди пред Haskovo.info, че е в отпуск и е депозирал оставката си, защото по неговите думи това изисквал новият морал. В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов.

Ангелов заяви, че е сигурен в себе си и отрече да е участвал в контрабандни канали. Той допълни, че е очаквал тази атака, след като е подал сигнал срещу незаконно строителство на 18 дка паркинг до Капитан Андреево.

„Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на Капитан Андреево – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, каза Ангелов.

Той очаква разследването да приключи до края на седмицата с доклад. Ангелов е 100% сигурен в невинността си и допълни, че 33 г. се е занимавал с честен бизнес и не е разчитал на държавни средства.

По-късно Минко Ангелов публикува във Фейсбук своя позиция:

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хопбоклук
Хопбоклук
29.11.2022 19:03 19:03

За затвора. Ток краде, много честен

Гробар
Гробар
29.11.2022 21:21 21:21
Отговор до  Хопбоклук

Да правилно за затвора са гербаджийските боклуци Семката и Делянчо.

Н.Марин.
Н.Марин.
29.11.2022 19:16 19:16

Сигнала за паркинга не е подаден от него, а много преди него. Валентина Делчева е лицето, което се опитва да му докара дивиденти. Същата е бездействала, въпреки че сигнала за този паркинг е подаден още през 2021г., но тя прикрива Мария Борисова, Венелин Асенов, Анелия Пакова и Стефка Ковачева, които са в схемата с промяна предназначението на имот на границата с Турция. Минко Ангелов е срам и позор за ОА Хасково, както и всички негови назначения, като Валентина Делчева от ОД „Земеделие“-Хасково. Този човек в момента търгува с влияние и не е вярно, че се занимава с частен бизнес. Проверете всички доставки на консумативи в държавната администрация в Хасково и ще стигнете до подставени от него лица. Пример: тонер касета за 30 лв. се закупува от негови фирми на 120лв.

Бивш съветник
Бивш съветник
29.11.2022 19:30 19:30

По времето на кмета Георги Иванов,този мошеник Минко беше най-приближен до кмета и поддържаше компютрите на цялата община с пари от нашите данъци и такси….Беше съветник с ранг на заместник -министър в кабинета на министър Церовски от правителството на Сакскобурготски….в годините залиташе от ДПС, през БСП, НДСВ, АБВ на Първанов …беше хванат в кражба на ток…..мижетурка, корумпе, подлога на всяка власт …..такива ,като него не трябва да помирисват власт…опасни са за обществото !

Гробар
Гробар
29.11.2022 21:26 21:26
Отговор до  Бивш съветник

Абе ти да не си бивша,имам предвид да не си дъщерята на семката .Та пишеш тези смешни коментари.Не си прави труда няма да ти се получи.

М.Никол.
М.Никол.
29.11.2022 19:43 19:43

Минко Ангелов оказва натиск върху ОД на МВР Хасково, прокуратурата и всички институции, като прикриват всевъзможни схеми за източване на държавни средства. Тези пари са на всички данъкоплатци. Той не работи за провеждането на изборите, а търгува за изборите. Най-голямо вмешателство има в сектор Земеделие. Вижте кои са хората назначени от него, срам и позор за президента е неговото поредно назначаване. В отпуск е за да може свободно да оказва натиск, а не обратното. Подставени от него фирми доставят консумативи на всички администрации в момента. Фирми които са регистрирани преди месец, а днес доставят консумативи за администрацията. Възниква въпросът дали са сертифицирани или доставят китайски ментета на цената на оригинал.

Учител
Учител
30.11.2022 15:01 15:01
Отговор до  М.Никол.

И в училищата и инспектората

Геша
Геша
29.11.2022 23:50 23:50

Кой е този семката,няма ли име

Учител
Учител
30.11.2022 9:02 9:02

Минко и морал? Те с Нитова са един дол дренки!

Иван
Иван
30.11.2022 9:20 9:20

А дали ще отговаря за всички извършени от него и групичка злини, Наталия Пачеманова, Ангел Пачеманов, Валентина, Тодор земедели и мно други които плащаха за да са на власт. Тия една работа за света не са свършили. Ха сега на частния пазар, за да те видим как ще си изкарваш прехраната мижитурко недна!

Back to top button