Хасково

Лекарско семейство е сред дарителите на Тракийското дружество в Хасково

Д-р Карамфила Тодорова и д-р Тодор Тодоров дариха парични средства за ремонт на сградата, в която се помещават Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия-2008“ в Хасково.

Лекарското семейство не за първи път подкрепя финансово дейностите за опазване на историята и културните традиции на тракийци. Преди време те подпомогнаха основния ремонт на репетиционната зала на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“.

Педиатърът д-р Карамфила Тодорова е потомка на бежанци от Доган Хисар. Тя и съпругът и д-р Тодор Тодоров, общопрактикуващ лекар, са завършили медицина в Тракийския университет в Стара Загора. Сега семейството живее и работи в Германия.

Оценяваме щедрия жест и сме изключително благодарни, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

Напоследък са постъпили и други дарения – домакински вещи за етнографската сбирка и книги за библиотеката на читалище „Тракия-2008“, допълни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button