Регион

Връчиха стипендии на талантливи деца в Димитровград

Кметът на Димитровград Иво Димов връчи тази вечер на официална церемония стипендиите на талантливи деца и младежи за техните успехи в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта, съобщават от общината.

За изключителни постижения в областта на математиката и астрономията „Димитровградско дарование“ бе отличена димитровградчанката Стела Бинева, ученичка в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. Церемонията се състоя в зала „Гросето“, където пред препълнената зала, съвместно с председателя на експертно-консултативната комисия Тодор Тодоров, бяха връчени стипендиите на учениците от ПМГ „Иван Вазов“, ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ и СУ „Любен Каравелов“.

СтипендииКметът поздрави децата за успехите им и каза, че се гордее с тях. „Зад всеки ваш успех стои много труд и усърдие. Нашата роля е да поощряваме таланта и да го развиваме“, добави Иво Димов. Той допълни, че по предложение на председателя на комисията, в общинския бюджет за следващата година сумата ще бъде увеличена на 40 000 лв. Церемонията по награждаването се провежда в два последователни дни и ще продължи и утре вечер, когато Иво Димов и Тодор Тодоров ще връчат стипендиите и на останалите деца стимулирани за постиженията им.

СтипендииЕжегодно община Димитровград отделя 30 000 лв. от своя бюджет за отпускане на стипендии „Димитровградско дарование“ и еднократно финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения. Тази година са подпомогнати 130 деца и младежи, които живеят в община Димитровград. Средствата са по Програма за отпускане стипендии и еднократно финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения от Община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button