Любопитно

Трофеен глиган уцелиха край Големанци

197-килограмов глиган е поредната слука на ловната дружина в Мандра, част от Ловно-рибарското сдружение в Хасково.

Ловците излезли в землището на село Големанци. Умното куче Булба от породата плотхаунд, отглеждано грижовно от Юсуф Хашим, бързо надушило следите на голямото животно. Сейхан Ибрям и Кямуран Шабан стреляли безпогрешно и съборили глигана. 197 килограма показал кантарът.

„Скоро не ни беше попадал такъв трофеен екземпляр, още малко и щяхме да надминем постижението от този сезон на дружината в Николово – 209-килограмов глиган“, коментира председателят на дружината Ерхан Якъб.

В своята история дружината в Мандра има изключителен и ненадминат засега рекорд: в рамките само на един ловен излет удари 12 диви прасета, припомня Haskovo.info.

И през този сезон ловците са активни в редовното регулиране на числеността на хищниците на територията на дружината. Вече сме отстреляли 20 чакала, казва Ерхан Якъб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
градски
градски
30.11.2022 21:02 21:02

все хубави български имена

Selski
Selski
01.12.2022 14:50 14:50
Отговор до  градски

İ kakwo gradski?

караджата
караджата
01.12.2022 16:16 16:16

българи и турци отдавна не делят нищо и живеят перфектно…да не говорим колко смесени бракове има…проблема ни са орките,орките…алоооо…

Back to top button