Регион

Започва мащабна реконструкция на ГКПП Капитан Андреево

Проектът за реконструкцияДълго чаканата реконструкция на най-големия сухопътен граничен пункт в България – Капитан Андреево е на път да се случи. Вече е готов проектът за увеличаване на капацитета на пункта. Очаква се процедурите да приключат до ноември и да започне същинското строителство, съобщи пред Haskovo.info областният управител на Хасково Ирена Узунова.

След реконструкцията граничният пункт ще разполага с 36 трасета на вход и изход. Той ще заема 185 декара и ще бъде свързан с автомагистрала „Марица“. Строителството трябва да приключи до 2 години, когато ще бъде готова и магистралата.

Проектът за реконструкцияЦелта на реконструкцията е от една страна работата на пункта да бъде изцяло съобразена с всички изисквания на Шенген, а от друга – да намалеят проблемите, предизвикани от интензивния трафик през границата.

ГКПП Капитан Андреево е строен преди 25 години. Тогава капацитетът му е бил съобразен с движението през границата, но с годините броят на автомобилите се е увеличил в пъти и през последните години задръстванията и опашките по границата са честа гледка.

Междувременно стана ясно, че 21 фирми са заявили желание да проектират противошапната ограда по границата с Турция. В Хасковска област дължината й е около 45 километра.

Още за бъдещата реконструкция вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.08.2011 22:54 22:54

sanishtaaaaaaaa

ooo
ooo
20.08.2011 16:24 16:24

shte ima pak da kradat

Back to top button