Хасково

Доброволци издадоха пътеводител на България

ДоброволциПътеводител на България за бъдещи доброволци издадоха посланиците на добра воля от Международния младежки доброволчески център в Хасково.

„За да съберем цялата информация в тази книжка ни бяха нужни близо 6 месеца и няколко екскурзии, за могат доброволците да съберат достатъчно впечатления от страната ни“, коментира координаторът по програмата в Хасково Лиляна Попгеоргиева.

В пътеводителя Риане, Франк, Мойс и Давид споделят своите впечатления от местата, които са посетили в България, както и препоръки към бъдещи доброволци за оцеляването им тук.

ДоброволциСред местата, където са били, са София, Рилският манастир, Седемте рилски езера, Пловдив, Природните феномени „Каменните гъби“ и „Каменната сватба“ край Кърджали, археологическият комплекс „Перперикон“, етнографският ареален комплекс Златоград, пещерата „Ягодина“ и пещерата „Дяволското гърло“, Казанлък, Руската църква при с. Шипка, Велико Търново, Варна и Несебър. 

В книжката, която ще насърчава бъдещи посланици на добра воля, доброволците предлагат и интересни факти за страните, от които идват, както и нещата, които са ги впечатлили най-много в българската кухня и начина на живот на българите.

Визитите на трима от доброволците вече приключиха. Това са Риане и Франк от Холандия и Мойс от Белгия. Посещението на испанеца Давид приключва в края на месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button