Любопитно

Спортен празник за децата от социалните центрове в Хасково

Децата и младежите от социалните услуги в Хасково днес заедно играха, танцуваха и пяха песни в спортна зала „Дружба“, съобщават от общината.

Поводът за тържеството е 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. От кметството организираха традиционно спортен празник, в който тази година се включиха от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 1 и № 2, от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства.

ДецаЗаместник-кметът Мария Вълчева и началникът на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ Златка Караджова също се присъединиха към забавните игри заедно с децата и със специалистите, работещи в социалните институции.

Празникът продължи с изненади от лакомства, пъстри балони и весели предизвикателства.

Деца

Заместник-кметът Мария Вълчева се срещна и с хората с увреждания от ДПЛСН „Дом за пълнолетни лица със сетивни нарушения“, ЦХПР „Център за грижа за лица с психични разстройства“, Сдружение „Клуб на инвалидите с физически увреждания“, „Районна организация на глухите“ – Хасково, Сдружение „Клуб за рехабилитация и социална интеграция на лица с увредено зрение“, Сдружение „Диабет 2012“, Сдружение „Съюз на диабетно болните“ и Дружество „Военно инвалиди“.

ПразникПреди 30 години Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е денят за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания и за тяхното пълноправно участие в обществения живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button