Любопитно

Турнето на хор „Орфей“ започна с концерт на летището

Нетрадиционно започна турнето на хасковския детски хор „Орфей“ в Малта.

Първата изява на певците пред публиката бе още на летище София. Веднага след паспорт контрола, виждайки пиано, поставено в един от кътовете на Терминал 2, децата спонтанно се събраха около него. Още след първите акорди на популярна коледна песен, покрай изпълнителите се събра публика, която ентусиазирано ги аплодира. „Беше необичайно, но много приятно!“, заяви диригентът Елена Цветкова.

КонцертОтново на 2 декември орфейци имаха още едно представяне, но вече при официалното откриване на фестивала. То беше в църквата „Свети Йосиф“ в град Калкара. Там хорът също предизвика нестихващи аплаузи с изпълнението на популярни коледни песни. В рамките на

Международния коледен хоров фестивал на „Орфей“ му предстоят още три концерта в градовете Калкара, Коспикуа и Виториозо.

ФондПътуването се осъществява по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button