Любопитно

Националното сдружение на ловците и риболовците награди харманлийски гимназисти

Ученици от професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли получиха грамоти от НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“, след като по своя инициатива изработиха хранилка за дребен дивеч и така подпомогнаха редовната кампания, провеждана от ловците през студените месеци. Те участват в клуб „Сръчкомания“, част от училищния проект „Занимания по интереси“ под ръководството на учителката Милена Иванова.

С благодарност за грижите към живата природа на България, пише на грамотите, подписани от председателя на Управителния съвет на организацията Васил Василев. Те бяха връчени от председателя на ловно-рибарското сдружение в Харманли Александър Петров. Той подари на гимназистите и екземпляри от илюстрования албум „Удивителните птици на България“.

НаградиАлександър Петров пожела на инициативните и работливи ученици да се учат добре и да напредват, разказа им и за дивечовото богатство на харманлийския край, за защитените видове в различни зони в община Харманли, които влизат в европейската екологична мрежа Натура 2000.

Похвала гимназистите получиха и от директора на гимназията Соня Илиева и заместник-директора Светлана Николова.

Хранилката за дребен дивеч е поставена в района на ловната дружина в село Бисер. Тя вече е заредена, като са в готовност и другите съоръжения за зимното подхранване на дивеча на територията на ЛРС-Харманли. А клуб „Сръчкомания“ сега ще се заеме с новата си идея – изработване на къщички за птици, а също хранилки за бездомни животни. В поредната екоинициатива те ще вложат паричната сума, връчена им за награда от председателя на харманлийското сдружение. Приятна изненада и завършък на срещата бе и поднесената на групата торта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button