Хасково

Хасковлийки все по-рядко правят аборт по желание

Болница, илюстрацияНапоследък все по-рядко жените правят аборт по желание, коментира пред Haskovo.info гинекологът д-р Иван Попиванов. Според наблюденията на специалистите това се дължи на добрата превенция на нежеланите бременности, като даже и ромското население вече взема предпазни мерки. 

През последните месеци обаче все по-често явление са бременностите със спряло развитие, при които се налага аборт по медицински причини. Те се наблюдават и при по-млади, и по-възрастни жени.

745 са общо абортите в региона през миналата година, сочат анализите на Регионалната здравна инспекция. На един аборт в област Хасково през 2010 г. се падат 2,6 раждания, уточниха от РЗИ. 

За сравнение през предходната 2009 година абортите са били повече – 1032. Haskovo. info припомня, че тенденцията за спад се наблюдава от 2007 г. насам.

Най-много през миналата година са прекъсванията на бременността, направени по желание – те са 502. Следват спонтанните аборти – 219, а тези по медицински показатели са 24.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button