Хасково

Осем села в Хасковско без личен лекар на място

Хората по селата разчитат предимо на Спешна помощХиляди хора в Хасковска област нямат достъп до лекар в населеното място, в което живеят. По информация на Регионалната здравна инспекция медицинските практики в 8 села и една градска не са заети.

Лични лекари няма в Брягово, Тракиец и Нова Надежда в община Хасково, в харманлийското село Българин, стамболовското Пчелари, свиленградското Сладун и в Оряхово в община Любимец. Не е заета и една от двете практики в град Меричлери.

Липсата на личен лекар обикновено се дължи на непривлекателните условия за работа на село, тъй като пациентите там са малко и докторите трудно могат да покрият разходите си и да излязат на печалба.

Как живеят хората без лекар в Брягово вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сексенов
сексенов
23.08.2011 9:35 9:35

а при социализма как имаше –а спомняте ли си как преди 22 г вдигахте 2 пръста е ревяхте – сдс сдс сдс сега яжте лапад и магарешки тръни те са полезни и здравословни

Анонимен
Анонимен
23.08.2011 15:13 15:13

Защо ли няма лични лекари-сигурно им е сладка работата и високо заплащането…
Но това май е само началото.

p4elari
p4elari
23.08.2011 18:58 18:58

s pcelari ima6e lekar izgoniha lekara posela dokaraha ot tursia naykiv bokluk i sega raboti nyamali nqakoy da doyde proverka v pcelari

Back to top button