Регион

Светлана Николова с националния приз „Доброволец на годината“

Харманлийката Светлана Николова получава Националния приз „Доброволец на годината“.

Официален организатор на Националния конкурс „Доброволец на годината“ е Фондация „Астика“ със седалище Бургас. Той е учреден през 2010 г. Целта е да се отдава заслужено признание на доброволците за осъществените от тях дейност, за подобряване на благосъстоянието, толерантността и солидарността в обществото.

Светлана Николова е отличена в категория „Култура – опазване на културното наследство“. В началото на годината тя подаде сигнал до министъра на културата за рушащия се паметник от национално значение „Изворът на Белоногата“ край града. Министерският съвет реши общината да получи управлението на имота, за което Haskovo.info писа. Поетесата и активен общественик е сценарист на образователен филм „По стъпките на Белоногата“, чиято идея е възраждане на паметта за най-известния български извор и привличане на туристи.

Николова е сред инициаторите на ежегодния празник „Ден на Белоногата“, който събира певци, танцьори, художници, културни дейци от региона. Принос към съхраняване на историята на града е и създаденият от нея виртуален албум със снимки от старо Харманли.

В ход сега е виртуалното гласуване за титлата „Дърво с корен“, претендент за която е и полският ясен на територията на парка „Изворът на Белоногата“. Предложението е направено отново от Светлана Николова. Радвам се, че това става в навечерието на 150-ата годишнина от първото публикуване на поемата „Изворът на Белоногата“ от П. Р. Славейков, казва тя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button