Спорт

Васил Ривов тренира с националния отбор по карате на Казахстан

Националът по олимпийско карате Васил Ривов се подготвя в Казахстан от 29 ноември до 8 декември.

Там той тренира с техния национален отбор, който се готви за Азиатското първенство за мъже и жени през следващата седмица. В последните години отборът на Казахстан е един от най-силните на световното карате татами.

Сред състезателите на лагера са петимата участници на олимпиадата в Токио, както и много медалисти от световни първенства, азиатски първенства, К1 премиер лиги, ислямски игри и други.

Лагерът в Казахстан е част от подготовката на Васил Ривов за двете много важни състезания в началото на 2023 година. К1 премиер лигата в Кайро, Египет през януари и Европейското първенство за мъже и жени в Гуадалахара, Испания през март са финалните състезания, които ще определят квотите и участниците за Европейските игри 2023 в Краков, Полша.

Възпитаникът на хасковския карате клуб „Вадо-рю“ е шести в ранглистата за Европейските игри в Краков, което към момента го прави един от претендентите за квота на игрите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button