Любопитно

Екоинспекцията получи над 500 снимки на коледна украса от отпадъци

Ясни са победителите от конкурса „Коледна украса от отпадъци“, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Големите победители в петте категории са: 1-ви Г клас от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград с колективна изработка, Божана Иванова от 8-ми Б клас на ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково, Анелия Колева от 5 А клас на СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград, Деян Данев от 1-ви Д клас на ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград и Мартин Дианов Тодоров от ДГ „Звънче“, група „Роза“ в Димитровград.
Техните коледни играчки събраха най-много харесвания на фейсбук страница на РИОСВ. За победителите ще има специална грамота и предметни награди.

КонкурсДиректорът на екоинспекцията Наталия Пачеманова ще връчи и три специални награди за оригиналност на Нелина Бойчева и Назар Бекир от 6 клас в СУ „Отец Паисий“ в Кирково за елхата им от пластмасови лъжички, Клуб HANDMADE в ПГ Селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград за изработения от тях тоалет на Снежанка от пластмаса и 5-годишната Елия Георгиева от подготвителна група на НУ „Христо Ботев“ в Любимец за нейното коледно ангелче. Трите специални награди за оригиналност бяха определени от експерти в РИОСВ – Хасково след вътрешно гласуване.

КонкурсПолучени са над 500 снимки на прекрасни изработки от децата, като се включиха над 50 училища, детски градини, читалища, детски центрове и др. Специална грамота за активно участие ще получат най-дейните с най-много изпратени снимки на коледни играчки от отпадъци.

КонкурсКонкурсът „Коледна украса от отпадъци“ беше организиран по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Тя се провежда ежегодно през ноември и насърчава всички европейци да провеждат действия за повишаване на осведомеността относно устойчивото управление на ресурсите и отпадъците. Тази година посланието на инициативата е за намаляването на потреблението, насърчаване на повторното използване на продукти и материали и рециклирането на отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button