Хасково

520 нови карти в ремонтираната библиотека на читалище

Библиотека

Александър Милушев награждава 6-годишния Николай Атанасов

Шестгодишният Николай Атанасов и 82-годишният бивш треньор по борба Ставри Георгиев получиха днес грамоти и книги за най-редовни читатели на библиотеката в читалище „Заря“. Те са съответно най-младият и най-старият посетител. Церемонията по награждаването им се състоя в ремонтираната библиотека на културната институция в Хасково.

С близо 5 000 лева са сменени дограмата, пребоядисани са стените, сменена е подовата настилка и е обновен таванът. Библиотеката в читалище „Заря“ разполага вече и с 5 компютъра по програма „Глобални библиотеки“. „Благодарение на съдействието на регионалната библиотека успяхме да получим тази техника“, коментира секретарят на читалището Александър Милушев и допълни, че библиотеката там разполага с безплатен и неограничен интернет достъп за всички регистрирани читатели.

Сред новите заглавия, които предлага библиотеката в читалище „Заря“, е поредицата от книги на Шарлейн Харис, по която е създаден хитовият сериал „Истинска кръв“, серията „Хроники на древния мрак“ на Мишел Пейвър, романи на Лев Пачуков, Луиз Бегшоу и Белва Плейн.

През май, юни и юли пререгистрираните и новозаписани читатели са 520. За последните няколко месеца отбелязват ръст на посещенията. Над 6 000 души за заели близо 13 хиляди библиотечни единици.

Най-търсените книги са на авторката Елизабет Адлър. В библиотеката в читалище „Заря“ разполагат с 10 нейни заглавия, между които са „Богатите ще наследят“, „Паяжина от лъжи“, „Собственост на една дама“.

Библиотека

82-годишният Ставри Георгиев
Библиотека

Новите компютри в библиотеката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.09.2011 8:54 8:54

семейството се наместило добре

Back to top button