Хасково

Над 2300 души от област Хасково искат да се осигуряват за здраве сами

Офис на НАП в Хасково2378  души са заявили в офиса на НАП в Хасково, че ще се осигуряват за здраве сами, съобщават от пресцентъра на приходната егниця. Толкова са лицата, подали декларация Образец 7 от началото на годината до днес.

Става дума за трайно безработни, които вече не получават обезщетения от Бюрото по труда,  напуснали работа, домакини и студенти над 26 години. 

Такава декларация подават и зрелостниците, които между завършването на средното образование и започването на висше или пък на работа се осигуряват сами. Сезонните работници, също трябва да подадат декларация, че ще се осигуряват здравно сами, ако след приключване на временната заетост не започнат друга работа или не отговарят на условията за регистриране в Бюрата по труда, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

В декларацията, освен лични данни се посочва и началната дата, от която лицето започва да внася здравни осигуровки за своя сметка. Месечната здравна вноска за тези, които се осигуряват сами, е не по-малко от 16,80 лв. и се внася до 10-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнася.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button