Спорт

Диа с първа победа на US Open

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова стартира успешно на Откритото първенство на САЩ по тенис като записа първата си победа в турнир от „Големия шлем“.

В първия кръг от квалификациите третата ни ракета отстрани с 4:6, 6:3, 7:5 поставената под № 31 румънка Александра Каданцу. Двубоят между двете продължи  над 2 часа като най-инфарктен бе третият сет, в който хасковлийката успя да измъкне победата с решаващ пробив в края. Успехът й донесе 40 точки за световната ранглиста, в която сега е № 180, а също и чек от 5 625 долара.

Това бе първа победа за Диа от второто й участие в турнир от „Големия шлем“. Миналата година тя дебютира на US Open, но отпадна още на старта на квалификациите от поставената под № 1 Акгул Аманмурадова.

Късно тази нощ българско време Евтимова ще играе срещу 204-тата в света Линг Жанг от Хонг Конг в опит да се класира за третия последен кръг от квалификациите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button