Регион

С 1 милион лева правят коритото на реката в Малко градище

Първа копка на коритото на рекатаПърва копка на корекцията на реката в с. Малко градище бе направена днес. Стойността на проекта е 1 милион лева, а целта е предотвратяване на наводнения, съобщиха от Община Любимец.

„С разработването на този проект общината се е водила от идеята да осигури средства за направа на коритото на реката, което е в изключително лошо състояние: разрушено каменно корито, избуяла растителност, наноси и отлагания по поречието на реката, изхвърляните битови отпадъци. 

Всичко това пречи за нормалното отичане на реката през пролетния период и води до наводнения в селото“, каза по време на първата копка заместник – кметът на Любимец Михаил Димитров. 

В рамките на проекта ще се направи цялостно почистване от растителността и ремонтиране с нова облицовка на участъка от река Селска, преминаващ през селото. Предварително ще се направят подпори на стените и дъното на речното корито, за да се осигури свободно преминаване на водите при проливни дъждове и пълноводие.

Ремонтираният участък ще следва изцяло речното корито, като само на отделни места се предвижда да се направят изправяния на малки локални меандри, образувани от реката. Дължината на целия участък за корекция е приблизително 900 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
miko
miko
26.08.2011 10:47 10:47

mnogo dobre,za seloto,i za naselenieto.

miko
miko
26.08.2011 10:49 10:49

6te stane mnogo krasivo.

Back to top button