Регион

Две са версиите за катастрофата с автобуса, всички ранени са в стабилно състояние – ВИДЕО

Две са версиите, довели до снощната тежка катастрофа с автобус край свиленградското село Младиново, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Едната е човешка грешка на 51-годишния шофьор, свързана с движение с несъобразена скорост на мокрия път, а другата е внезапно възникнала техническа неизправност на автобуса. Назначени са експертизи, които да установят точната причина за инцидента.

Haskovo.info припомня, че произшествието стана снощи около 18 часа, когато на завой автобусът премина през мантинела и падна в дере. Той е превозвал група екскурзианти от Гърция за Бургас. Почина 68-годишна жена, а 19 пострадали бяха настанени в болниците в Хасково, Харманли и Свиленград. 17 души с по-леки наранявания изкараха нощта в кметството в Младиново. В автобуса е имало 4 деца, които не са сериозно пострадали.

Снимка: Сакар нюз

Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов каза, че 9 от най-тежко пострадалите са настанени тук, като всички са в стабилно състояние. По-сериозни травми имат шофьора на автобуса и водачката на групата, но и те са без опасност за живота, настанени за наблюдение в Неврохирургично отделение.

Здравният министър д-р Асен Меджидиев посети пострадалите в хасковската болница. Той благодари на лекарите от болниците в Хасково, Харманли и Свиленград за професионалната им работа след инцидента.

Първата регистрация на автобуса е преди 25 г., като е преминал технически прегледи през април и октомври.

Катастрофа
Снимка: e-svilengrad.com

Директорът на ОДМВР – Хасково Атанас Ненков каза, че на пътя е имало необходимите знаци и маркировка. Бързите действия на спасителните екипи са предотвратили по-голяма трагедия. Дерето е с дълбочина 10 – 15 метра, като дърветата са спрели автобуса да не се преобърне.

Пътят остава затворен, като обходният маршрут е Изворово – Йерусалимово – АМ „Марица“ – Свиленград и обратно.

Жена загина, а 19 са в болница след катастрофата с автобуса край Младиново – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.12.2022 10:50 10:50

Село Миладиново!!!!!!

Back to top button