Хасково

Уведомяват майки по адреси за помощи от БЧК

Раздаването на помощите на ул. "Добруджа"2 006 неосигурени майки от област Хасково са включени във втория транш на помощите от интервенционните запаси на Европейския съюз, раздавани от БЧК. Това са жени, получавали помощи за отглеждане на дете до една година през 2010-та или добавки за отглеждане на дете с увреждания. Раздаването на помощите започна от днес в общо 6 пункта в града и ще продължи до 2-ри септември. Само в този в кв.“Орфей“ кампанията ще започне в понеделник, но ако се налага ще продължи и през идните събота и неделя, съобщи директорът на Секретариата на областната структура на БЧК Минка Мечеринкова.

При втория транш социално слабите получават по 4 пакета брашно, ориз и постни лозови сарми, 1 пакет грис, по 2 пакета спагети и вафли и 5 пакета нишесте.

В пункта на БЧК на ул. „Добруджа“ от 47 майки по списък над 10 вече са взели своите помощи, а от останалите 170 правоимащи – над 50, показа проверка на Haskovo.info. Секретарят на читалище „Св. Климент Охридски“ Дора Михайлова е изпратила по пощальона съобщение на всички жени в списъка.  От БЧК информират нововключените чрез поставяне на обяви във всички квартали и със съдействието на дирекция „Социално подпомагане“.

Раздаването на помощите на ул. "Добруджа"„Миналия път не ми харесаха сармите“, сподели жена от кв. „Каменни“, която вземаше втория транш от помощите си от пункта на ул. „Добруджа“. Според нея сега, когато има брашно, те ще са много по-полезни.

Неполучилите храните си от първия и втория транш имат възможност да си ги вземат наведнъж по време на третия транш през ноември.

Храни по линия на Европейския съюз досега получаваха само хората с енергийни помощи през миналия отоплителен сезон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button