Хасково

Осиновиха 2 деца през юли

Дом "Асен Златаров", архивДве деца от регистъра към Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Хасково са осиновени през юли, съобщи директорът й Грета Иванова. В него през същия месец са вписани нови 4 деца, а семействата на кандидат-осиновителите са се увеличили с още 54 като общият им брой вече надхвърля 4000. Почти толкова е и броят им в националния регистър, защото одобрените семейства кандидатстват почти винаги за деца от всички региони на страната, обясни Грета Иванова. Малчуганите, включени в регистъра за осиновяване към Регионална дирекция „Социално подпомагане“ са значително по-малко от кандидат-родителите – около 100, като повечето от тях са с трайни увреждания и на възраст над 7 години.

В момента приемните семейства в областта са намалели на 18, защото две от тях са осиновили децата, които са отглеждали. 11 от приемните семейства са професионални, а 7- доброволни. През есента ще стартира нова информационна кампания за приемните семейства, информира Грета Иванова и подчерта, че държавната политика в тази насока е дори новородени изоставени деца да се настаняват в приемни семейства, а не в институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button