Хасково

За пети пореден месец – спад в безработицата в Хасковско

Коста Костов, архив10 522-ма са регистрираните безработни в областта, съобщи директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“- Хасково Коста Костов. Те са с 275 по-малко спрямо юни и със 734 по-малко в сравнение с юли 2010. Така спадът в безработицата в региона продължава пети месец, подчерта Костов. Данните показват най-висока безработица през юли в Симеоновград, а най-ниска- в Свиленград.

449 от хората без препитание са започнали работа през миналия месец, като 165 от тях са без квалификация, 133 са с работническа професия, а със специалност- 151. 123-ма младежи до 29 г. са започнали работа през юли.

Общо 146 работни места са заявени в бюрата по труда през миналия месец. Те са най-много в сферите на търговията, преработващата промишленост и селското стопанство.

23 работни места по програма „Старт на кариерата“ са одобрени в областта, съобщи Коста Костов. 121 са подадените заявления, което означава, че за едно място ще се състезават по 7 кандидати. Програмата осигурява 9-месечна заетост на завършили висше образование без стаж.  

366 заявления по програма „Аз мога повече“ са подадени в бюрата по труда в областта от 15-ти август до сега, съобщи още Коста Костов. Право на кандидатстване имат работещи на трудов договор или самонаети лица, които могат да получат ваучери за компютърно или езиково обучение. По програмата може да се кандидатства и за професионално обучение. различни видове обучение, в това число и професионално. Заявления по тази схема се подават до края на септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аха
аха
30.08.2011 18:21 18:21

къде ли започнаха работа тия безработни?
направете статистика на отказалите се от вашата фарсова агенция хора? къде са започнали работа – никъде ! извън страната красива и дащна?!

Back to top button