Спорт

Диа аут от US Open, Григор срещу Монфис

Диа Евтимова, архивХасковската тенисистка Диа Евтимова отпадна във втория кръг от квалификациите на Откритото първенство на САЩ. След като дъжд отложи мача й снощи, днес тя загуби само за 80 минути от 204-тата в света Линг Жанг с 3:6, 2:6.

24-годишната българка си тръгва от турнира с 5 625 долара от наградния фонд и 40 точки за световната ранглиста, които най-вероятно  ще й  бъдат достатъчни да намери място в Топ 170.

На тазгодишния  US Open Диа записа първата си победа в турнир от „Големия шлем“ като отстрани в първия кръг с 4:6, 6:3, 7:5 поставената под № 31 румънка Александра Каданцу.

С отпадането на Евтимова хасковското участие в престижната надпревара не приключва. Идната седмица най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира директно от основната схема. Той обаче изтегли много тежък жребий като още в първия кръг ще играе срещу французина Гаел Монфис, който е 7-ми в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button