Хасково

Над 4000 молби за енергийни помощи за месец

Грета Иванова4 136 са подалите заявления за енергийни помощи от началото на август досега в областта, съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. 695 от молбите вече са одобрени. Отказ са получили 109, като причината е по-високия доход на кандидатите. Срокът за подаване на заявленията е до края на октомври.

1070 са жителите на областта, получили социални помощи през юли. Те са главно в трудоспособна възраст – общо 997 души. Отпуснати са месечни помощи за отглеждане на 20 192 деца до 20 години. На 853-ма са отпуснати средства за отглеждане на деца с увреждания. През юли са подпомогнати и 2 майки-студентки с деца на възраст до 1 година. Еднократна помощ при бременност са получили 62 жени, като 57 от тях са неосигурени. На 207 майки от областта е изплатена еднократна помощ за раждане през юли, като при 96 става въпрос за първо дете, при 82 – за второ, а в 29 от случаите – за трето и следващо дете.

24 000 лица с увреждания са подпомогнати през миналия месец. В един от случаите са изплатени 600 лв. за преустройство на жилище.

С 50 лв. е подпомогнат освободен затворник от Симеоновград, допълниха от Социално подпомагане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button