Регион

Двама загинаха при пожари в Хасковско за два дни

Пожар, илюстрация63-годишен жител на тополовградското село Хлябово е загинал при пожар днес. Стихията заплашила да унищожи хиляди декари борова гора край селото, но е овладяна от огнеборците. Огънят е бушувал на 100 декара широколистна гора, храсти и треви.

Пожарът тръгнал от запален огън в нива на 63-годишния мъж. Той и съпругата му запалили предобед храсти, пламъците се разгорели от силния вятър и огънят навлязъл в близката широколиста гора. Семейството се опитало за потуши пожара, но не успели. На място починал мъжът, по предварителна информация е получил инфаркт.

Вчера огнената стихия също е взела жертва, съобщават от областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“. Загинал е 49-годишен мъж от село Георги Добрево в община Любимец. Огънят е пламнал по обяд в селскостопанска постройка. Причината все още не е установена. Изгорели са и 50 декара треви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button