Любопитно

Млади творци с награди от национален конкурс

Школата по етнография при Младежкия център в Хасково с ръководител Нели Арнаудова получи колективна награда от популярния Национален конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“.

Младите етнографи от 5 до 7 клас са класирани в раздел „Сурвачки“. В категория „Коледни торбички“ е класиран Теодор Тенчев от Народно читалище „Христо Ботев“ в Димитровград.

Награди има и за Школа „Колорит“ при читалище „Заря“ в Хасково с ръководител Веселина Делчева за творби, тематично свързани с народните зимни обичаи. Журито е отличило рисунките на Косара Атанасова, Венелина Иробалиева, Белослава Хаджиева, Вяра Христова и Евгения Арсенова.

Конкурсът се провежда всяка година и цели да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство. Организатор е Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button