Регион

Бум на пожари в областта през почивните дни

Image25 пожара потушиха само за три дни огнеборците в областта. Както Haskovo.info вече писа, при два от тях има жертви – 63-годишен мъж от тополовградското село Хлябово и 49-годишен жител на Георги Добрево, община Любимец.    

Отново най-много са пожарите, възникнали в сухи треви. Огнеборците са се отзовали на 17 такива сигнала в Сусам, Радиево, Сираково, Долно Белево, тополовградското село Мрамор, край Харманли, Ивайловград, гробищния парк до Любимец, поделението и стадиона в Симеоновград, както и на ул. „Прохлада“ в Хасково.

Горяла е и птицеферма на разклона за хасковското село Войводово, свинекомплекса в Харманли
и помощно стопанство в Доситеево, но и трите пожара са без материални щети и са бързо угасени.

В неделя през нощта е възникнал низов горски пожар край Тополовградското село Срем. Огънят пламнал към 1 часа и бил потушен от две пожарни от Тополовград, но след няколко часа пак се разгорял. След  повторната намеса на огнеборците пожарът е овладян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button