Хасково

Дадоха зелена светлина за кръговото до Бирената фабрика

Общинският съвет единодушно даде зелена светлина за изграждането на кръгово кръстовище на пътя Хасково – Димитровград до Бирената фабрика.

Инвеститорът на строящия се Ритейл парк срещу фабриката внесе заявление в общинския съвет за изграждането на кръговото. То ще е с радиус 22.5 метра, а необходимите средства ще бъдат осигурени от фирмата. Кръговото се прави, за да се намалят рисковете от катастрофи.

За реализацията на проекта общината трябва да сключи договори с фирмата и Агенция „Пътна инфраструктура“, да поиска издаване на разрешение за строеж, да съдейства на инвеститора за получаване на необходимите документи и да въведе в експлоатация обекта.

Сред задълженията на фирмата са да реализира проекта до 6 месеца от датата на влизане в сила на разрешението за строеж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
АПИ експерт
АПИ експерт
16.12.2022 10:27 10:27

а защо не се урегулира със светофарна уредба … през летните месеци ще е особено натоварено предвид и потока от румънски туристи, тежкотоварните камиони от бирената фабрика също ще затрудняват и без това тясното кръгово. Тези Общински съветници май не мислят с главите си

Анонимен
Анонимен
16.12.2022 12:39 12:39
Отговор до  АПИ експерт

сериозно ли смятате, че светофар е по-добро решение? ще има огромни задръствания при такъв вариант

инж.Р.Л.
инж.Р.Л.
16.12.2022 13:25 13:25

Илийката ще го проектира

Back to top button