Хасково

Около 4 000 хасковлии трябва да заявят искане за прихващане на такса смет – ВИДЕО

Между 4 000 и 5 000 жители на община Хасково ще трябва да депозират искане за прихващане на надвнесените суми за такса битови отпадъци за 2020 и 2021 г.

Това са хора, които са сменили собствеността си и ще бъдат уведомени от общината, че трябва да подадат заявления. На останалите около 80 000 жители прихващането на парите ще стане автоматично, обясни на сесията на общинския съвет кметът Станислав Дечев.

Haskovo.info припомня, че съдът отмени такса смет за 2020 и 2021 г. Според изчисленията на „Информационно обслужване“ ще трябва да бъдат възстановени 3 373 715 лева. В съда се атакува и таксата за 2022 г. Съветникът Георги Пеев заяви, че и в план-сметката за 2023 г. има предпоставки тя да бъде оспорена.

Кметът Станислав Дечев каза, че от общината всяка година се стремят да изчистят план-сметката, за да издържи в съда, но имало несъвършенства в законодателството и много общини били в тази ситуация.

Градоначалникът посочи, че огромен бич за общината са нерегламентираните сметища заради глобите от РИОСВ и огромния ресурс за почистването им. По тази причина общината назначава шестима служители за контрол на чистотата. Общинският съвет прие кметът да отчита свършената работа от шестимата нови служители на 6 месеца.

В крайна сметка общинският съвет прие план-сметката, която не предвижда промяна на такса смет за 2023 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button