Хасково

Ученици посадиха дръвче за 178 г. от рождението на Капитан Петко войвода

Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ посадиха дръвче в градинката до паметника на Капитан Петко войвода в Хасково.

Поводът е 178 години от рождението на почетния гражданин на Хасково. Цветя на паметника поднесоха кметът Станислав Дечев, председателят на Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ Кирил Сарджев, представители на патриотични организации, читалищни деятели, наследници на тракийските изселници, граждани и ученици.

ТракийциПо повод годишнината от рождението на Капитан Петко войвода Община Хасково, ТД „Георги Сапунаров“ и НЧ „Тракия – 2008“ организират в неделя от 18:30 ч. в театър „Иван Димов“ празничен концерт „Коледен звън от Тракия“. В спектакъла участват ПАНПТ „Китна Тракия“, ТК „Воденица“, ДТС „Пъстрица“ и Школа по народно и поп пеене „До минор“ и др. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button