Любопитно

Зона за екомеждучасие откриха в „Шандор Петьофи“

Зона за екомеждучасие беше официално открита в ОУ „Шандор Петьофи“ в Хасково. Кътът е оборудван с места за сядане и отдих, малка библиотека с книги, настолни игри, масичка и информационно табло.

Специалното място за отдих е голямата награда на ЕКОПАК-България за разделно събиране и рециклиране на отпадъци. Емил Георгиев, представител на организацията, връчи на директора Антоанета Петрова купа и грамота за приноса на училището в съвместната инициатива с община Хасково.

УчилищеОт училището екошампион на Хасково са предадени 600,46 кг. В него учат 315 ученици, което прави по 1.91 кг. на ученик. В учебното заведение са проведени още 28 урока по темата, обявиха организаторите.

УчилищеГеоргиев представи възможностите на екозоната чрез открит интерактивен урок. Второкласници отговаряха на екологични въпроси на информационното табло чрез натискане на дистанционни бутони.

В кампанията са взели участие над 3 000 ученици от седем училища в Хасково. Събраните пластмасови бутилки и кенчета няма да отидат в депо или в природата, за да се разлагат стотици години. Те ще бъдат рециклирани и от тях ще се произвеждат нови опаковки, продукти, дрехи и обувки, съобщиха от организацията.

УчилищеНа второ и трето място се класираха СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Всички участващи училища вече са получили поощрителни награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button