Спорт

Седмият в света спря Григор на US Open

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров пропусна шанса да стане първият български тенисист, класирал се за втория кръг от основната схема на US Open. 20-годишният ни талант загуби с 6:7/4/, 3:6, 4:6 от седмия в света Гаел Монфис и отпадна от надпреварата на сингъл на последния за годината турнир от Големия шлем.

Над два часа и половина продължи битката на корт „Луис Армстронг“ в Ню Йорк между първите ракети на България и Франция като на моменти Григор показа изключителен тенис и игра като равен с именития си противник. Това потвърждава и статистиката от мача: 3 аса, 5 двойни грешки и 56 %  вкаран първи сервис за хасковлията срещу 2 аса, 4 двойни грешки и 58% вкаран първи сервис за Монфис.

Тъмнокожият парижанин обаче бе по-опитният и концентрираният на корта в решаващите моменти на мача. След като измъкна първия сет с тайбрек и загуби два гейма във втория, Монфис поиска медицински таймаут заради проблем с коляното. Това наруши ритъма на игра на Григор, който сякаш съжали съперника си и намали оборотите. 24- годишният Монфис максимално се възползва от отпускането на хасковлията, бързо върна пробива, изравни за 3:3, а после не позволи на Димитров да запише повече геймове и спечели втората част с 6:3.

До края на срещата седмият в света не допусна никакви изненади и демонстрира отлично движение по корта без помен от контузия.

Григор, за когото това бе поредната пета загуба от играч от Топ 10, отново допусна куп грешки и пропуснати възможности в повратните моменти от мача. От вчера 20-годишният хасковлия отстъпи с пет места в световната ранглиста и вече е № 57.

Най-добрият ни тенисист остава в Ню Йорк, за да участва в турнира на двойки на US Open, където пак изтегли тежък жребий. Заедно с руснака Дмитрий Турсунов той ще се изправи в първия кръг срещу полуфиналистите от Australian open Ерик Буторац и Жан-Жулиен Роже.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button