Любопитно

Ловен рог екна на хасковската коледна вечеринка

Традиционна ловна вечеринка събра отново членове на ЛРС-Хасково, които имаха и официални гости от столицата, Кърджали, Тополовград, Първомай. Под звуците на ловния марш присъстващите посрещнаха знамето на организацията.

Учениците Мирослав и Симеон от Професионалната гимназия „Цар Иван Асен II“, демонстрираха как ечи ловният рог и така поднесоха приятна изненада на всички.

ЛовциПредседателят на ЛРС-Хасково Желязко Живаков поздрави дошлите на тържеството с настъпващите празници и им пожела здраве и късмет. Прочетен бе приветствен адрес на председателя на организацията Васил Василев. Вашето сдружение защитава ценностите на българския ловен дух, работи за съхраняване на традициите и има достойно място в ловното движение, се казва в приветствието.

За активно участие в мащабния проект за подобряване състоянието на защитената птица черен лешояд НЛРС-СЛРБ отличи инж. Станимира Гърова от Хасково, Нихат Сербест и Сабри Сабри от дружината в село Пчелари.

ЛовциУправителният съвет на сдружението награди Иван Димитров от село Елена и председателя на дружината в Малево Димитър Ушаков за добрия отстрел на хищници през годините, Бейхадин Хилял от Караманци получи награда за отстреляния преди дни трофеен глиган. Грамота за трофеен глиган получи и Тейнур Марем от Николово, за който Haskovo.info писа.

Дружината в Минерални бани бе отличена за борба с бракониерството и нарушителите. Дружината в Сърница и Фаик Юсеин от Хасково заслужиха награди за принос в развитие на ловното движение в региона.

Хасковските ловци дейно се включиха в подписката на Федерацията на европейските ловни асоциации в защита на лова в Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Щишянов
Щишянов
19.12.2022 9:28 9:28

Много лапа Жи Би бе….

Back to top button