Спорт

Националите се класираха на Европейското по бадминтон

Националният тим на България по бадминтон със силно хасковско участие се класира за Европейското първенство за смесени отбори, което ще се проведе от 14 до 18 февруари следващата година във Франция, съобщават от федерацията.

Съставът, воден от Петя Неделчева и Стилиян Макарски, победи Финландия с 3:0 на финала на квалификацията в Бадминтон Зала Европа. На смесени двойки Илиян Стойнов и Габриела Стоева спечелиха срещу Антон Каисти и Ина Суутаринен с 21:16, 12:21, 21:15 за 38 минути, след което на единично мъже Даниел Николов надделя над Кале Колйонен с 21:17, 21:19 за 36 минути.

В третия мач жени единично Калояна Налбантова разгроми Нела Сииласма с 21:8, 21:8 за 21 минути, за да донесе крайната победа на България с 3:0.

Мачовете в групите на Европейското ще се играят в рамките на три дни, преди полуфиналите и финалната среща в следващите два дни.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button