Хасково

158 от областта на поправителна матура по български език

Матура, архив158 зрелостници се явиха днес на поправителната матура по български език и литература, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

203 ученици са подали заявления за явяване на препитването. 16 от тях не са били допуснати, тъй като не са издържали поправителните изпита, а други 29 днес не са стигнали до класните стаи.

Поправителна матура по български език и литература се провежда в 10 училища в областта. Зрелостниците решават тест от 40 въпроса, като 7 от тях са отворени. Последната задача е писане на аргументативен текст по пасаж от изучавано произведение.

Утре е поправителната матура по всички останали предмети. Заявление да се явят на изпита са подали 317 ученици, уточни Панайотов. Оценките и от двата изпита ще станат ясни до 15 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button