Регион

Данъчните запечатаха 14 обекта при акция на Неделния пазар в Димитровград

14 търговски обекта на Неделния пазар в Димитровград са били запечатани вчера заради нарушения, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Масовите проверки от звеното за фискален контрол са започнали в 8:30 часа на най-голямото тържище на Балканите. Акцията е срещу укриване на приходи и неспазване на законодателството.

Инспекторите от НАП са проверили 22 обекта, като са установени 20 нарушения. 15 от тях са неиздаване на касова бележка. Трима от търговците са работили без фискално устройство, други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити.

Преди да се легитимират, данъчните инспектори са наблюдавали обектите, направили са контролни покупки, приложили са т.нар. способ „таен клиент“, вследствие на което са установени нарушенията.

Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци.

От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те гарантират потребителските си права и намаляват риска търговците да укриват приходи. Потребителите могат да проверяват фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.12.2022 17:18 17:18

a

Калоян
Калоян
20.12.2022 13:01 13:01

Защо автомобилите на НАП но снимката са надписани на английски?? Кой е официалният език в РБългария? За кого е предназачен този надпис?? Кой го е разпоредил???

Back to top button